13Bedar_2018

vrfesten

För mer info ring: 0730447740

Vårfesten 2016

Först kom Eldfesten, sedan det persiska nyåret och nu slutligen vårfesten. På det nya årets trettonde dag (Sizdah Bedar) påbjuder traditionen att man går ut i naturen och umgås med familj och vänner. Almanackan ringar i år in 1 april med röd ring och skriver Trädgårdsföreningen som skådeplats och välkomnande famn för alla firare av vårens ankomst.

Register to read more...

Drick ditt te...

Den tredje september hade teaterföreställningen ”Drick ditt te innan det blir kallt” premiär på Falken i Göteborg. Uppsättningen som är ett samarbete med Studiefrämjandet i Göteborg, är skriven och regisserad av den tidigare Guldbaggebelönade Said Oveissi. Kulturtorget pratade med Said Oveissi efter att föreställningen hade haft premiär, för att ta reda på om kvällen infriade förväntningarna.

Register to read more...

Vårfest - Allas Fest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I år sammanföll vårfesten, 13 bedar, med skärtorsdagen den 2 april. En högtid lämnar med varm hand över till en annan. Sizdah Bedar är den trettonde dagen efter Nowroz - det persiska nyåret och slutpunkt för det persiska nyårsfirandet. Nytt för i år är att arrangemanget har flyttats till Björngårdsvillan vid Slottskogen dit många har slutit upp för att fira in våren och allt som åter vaknar till liv efter den långa vintern.

Register to read more...

Samlat grepp om den iranska kulturen

Den 17 augusti besökte närmare 200 personer Studiefrämjandets lokaler på Falkgatan i Göteborg då den nystartad förening Iranska Huset anordnade sitt första arrangemang.

Register to read more...

Huvudmeny